ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Taxele vamale au intrat în vigoare la ora Washingtonului 00:01 (ora României, 07:01). Tarifele speciale impuse vineri de SUA vizează produse din China în valoare de 34 de miliarde de dolari.
 
Donald Trump a declarat că SUA sunt pregătite să escaladeze disputa prin introducerea de noi taxe vamale, referindu-se la avertizările Chinei cu măsuri de retorsiune. „Aveți alte 16 (miliarde de dolari) în două săptămâni și apoi, după cum știți, avem 200 de miliarde în așteptare, iar apoi după cele 200 de miliarde avem 300 de miliarde în așteptare”, a afirmat Trump la bordul avionului prezidențial, în timpul unui zbor spre statul Montana, informează agenția DPA. 
 
Statele Unite înregistrează un deficit de 375 de miliarde de dolari în comerțul bilateral cu China.  Washingtonul acuză Beijingul de o întreagă serie de practici comerciale incorecte și de nerespectarea drepturilor privind proprietatea intelectuală, ceea ce ar duce la achiziționarea tehnologiei americane de către China în mod ilegal. Beijingul a reacționat prin măsuri de retorsiune și promite că va adopta în continuare măsuri largi, atât cantitative, cât și calitative pentru a se apăra.