Taxele vamale au intrat în vigoare la ora Washingtonului 00:01 (ora României, 07:01). Tarifele speciale impuse vineri de SUA vizează produse din China în valoare de 34 de miliarde de dolari.
 
Donald Trump a declarat că SUA sunt pregătite să escaladeze disputa prin introducerea de noi taxe vamale, referindu-se la avertizările Chinei cu măsuri de retorsiune. „Aveți alte 16 (miliarde de dolari) în două săptămâni și apoi, după cum știți, avem 200 de miliarde în așteptare, iar apoi după cele 200 de miliarde avem 300 de miliarde în așteptare”, a afirmat Trump la bordul avionului prezidențial, în timpul unui zbor spre statul Montana, informează agenția DPA. 
 
Statele Unite înregistrează un deficit de 375 de miliarde de dolari în comerțul bilateral cu China.  Washingtonul acuză Beijingul de o întreagă serie de practici comerciale incorecte și de nerespectarea drepturilor privind proprietatea intelectuală, ceea ce ar duce la achiziționarea tehnologiei americane de către China în mod ilegal. Beijingul a reacționat prin măsuri de retorsiune și promite că va adopta în continuare măsuri largi, atât cantitative, cât și calitative pentru a se apăra. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews