ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marți, familia lui Carmelo Flores, un indigen aymara care era, potrivit autorităților boliviene, cel mai în vârstă bărbat din lume, cu 123 de ani, a anunțat că acesta a decedat într-un spital din La Paz, scrie AFP, citată de Agerpres.

René Flores, unul dintre cei 14 nepoți, a povestit pentru postul particular de radio Erbol că bunicul său, spitalizat în La Paz, „s-a stins din viață în timpul somnului”.

Carmelo Flores s-a născut oficial la 16 iulie 1890 și a trăit la 4.000 de metri altitudine în cătunul pierdut de lume Frasquia, la vest de La Paz, în apropiere de Lacul Titicaca, hrănindu-se cu cereale andine și bând apă de izvor, iar  medicul satului, Adalberto Segales, a precizat că centenarul „suferea de diabet” și că starea lui de sănătate s-a deteriorat recent.

El a lăsat în urmă un fiu, 14 nepoți și 39 de strănepoți.

Carmelo Flores a primit anul trecut vizita președintelui Boliviei, Evo Morales, care i-a oferit mai multe cadouri, printre care stofe, alimente și un televizor cu ecran plat, vârsta  bătrânului fiind certificată atunci de Tribunalul electoral din Bolivia, iar autoritățile de la La Paz au anunțat că doresc ca Carmelo Flores să fie recunoscut ca decanul de vârstă al omenirii, totuși, organizația Cartea Recordurilor Guinness a anunțat luni decesul la New York, la vârsta de 111 ani, al lui Alexander Imich, un imigrant de origine poloneză considerat ca bărbatul cel mai în vârstă din lume. Pentru moment, Guinness nu l-a identificat pe succesorul lui.

În prezent, cea mai în vârstă femeie din lume este, potrivit Guinness, o japoneză de 116 ani, Misao Okawa.