ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul minorităţii italiene Mircea Grosaru, în vârstă de 61 de ani, a murit luni, în urma unui infarct, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Suceava, la orele prânzului. Acesta a venit la spital la ora 9:34, potrivit medicilor, care l-au diagnosticat cu "sindrom coronarian acut, şoc cardiogen, bloc de ram drept recent instalat", astfel că Mircea Grosaru a fost internat de urgență în secţia Cardiologie - Terapie Intensivă.
Pe fondul instabilităţii hemodinamice accentuate, pacientul a instalat stop cardio-respirator care nu a putut fi resuscitat în ciuda manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul la ora 11:30.

Mircea Grosaru, de profesie avocat, era deputat aflat la al patrulea mandat din partea minorităţii italiene, fiind membru al Comisiei Juridice şi preşedinte al Asociaţiei Italienilor din România. Acesta fusese decorat de fostul președinte al Italiei, Giorgio Napolitano, cu distincția Ordinul Republicii Italiene în rang de Cavaler, medalii și distincții (Ordine della Stela della Solidarieta Italiana in grado di Cavaliere), și de Gianfranco Fini, Preşedintele Camera Deputaţilor de la Roma, cu o medalie onorifică.

Grosaru_Mircea

De asemenea, între 2006 - 2008, a fost membru al Universal Peace Federation, organizație din partea căreia a primit și o Diplomă de Onoare, iar în 2010 a fost primit în Baroul Hong Kong. Nu în ultimul rând, în 2012 a fost numit arbitru internațional la Curtea de Arbitraj Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României.