ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Muzicianul american Lou Reed a decedat duminică, la vârsta de 71 de ani, la o jumătate de an după ce a fost nevoit să facă un transplant de ficat, potrivit presei internaționale.

Artistul născut în Brooklyn în data de 2 martie 1942 a fost solistul vocal al trupei The Velvet Underground, care a activat în perioada 1964-1973. În ciuda succesului limitat din acea perioadă, aceasta este considerată una din formațiile care au avut o influență majoră în rock-ul anilor '60-'70.

Ulterior, Lou Reed a lansat 20 de albume solo, între 1972-2007, dar a mai contribuit și la alte șase albume ale formației The Velvet Underground.

În 2011, a lansat albumul ”Lulu”, în colaborare cu Metallica, creație criticată virulente de numeroși fani ai cvartetului lansat în Los Angeles, dar apărată de componenții legendarei trupe de thrash/heavy metal.

De asemenea, Lou Reed a apărut și în 10 filme, iar în jumătate dintre acestea s-a jucat pe el însuși. În pelicula ”Faraway, So Close” (1993), care a câștigat și Marele Premiu al Juriului la Palm d'Or, americanul a apărut alături de fostul lider sovietic, Mihail Gorbaciov, și de Peter Falk, toți trei fiind ei înșiși.