ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi-a dat în premieră, studenţii în judecată, iată că membrii Ligii Studenţilor nu s-au lăsat intimidaţi şi reacţionează.

Astfel, LS Iaşi a acţionat, la rându-i, în instanţă universitatea, în şapte dosare. Studenţii nu cer mai mult decât ca şefii unităţii de învăţământ superior să respecte legea.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

"Conducerea universităţii refuză constant, încă din luna august a anului trecut, să ne răspundă la o serie de cereri formulate în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public. In baza acestei legi, orice instituţie sau autoritate publică este obligată să răspundă cererilor adresate de către orice persoană fizică sau juridică în termen de 30 de zile. Noi am solicitat să ni se ofere balanţele de venituri şi cheltuieli pentru fiecare cămin studenţesc în parte, care, de altfel, trebuiau publicate din oficiu, conform Legii Educaţiei Naţionale. Am solicitat şi balanţele de venituri şi cheltuieli pentru ambele cantine ale universităţii, o situaţie din partea Comisiei de Etică privind cazurile de plagiat (deşi ar fi trebuit să existe un raport pe site-ul UAIC) şi procesele verbale de la două şedinţe de Senat. Nu sunt secrete de stat, ci informaţii la care studenţii doresc să aibă acces! Conducerea instituţiei încalcă grav principiul transparenţei instituţionale prin refuzul constant de a ne răspunde acestor cereri. Astfel, am acţionat în instanţă universitatea, pentru a fi obligată prin hotărâre judecatorească să raspundă acestor cereri şi să respecte legea!", au declarat pentru bzi.ro, reprezentanţii LS Iaşi.