ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce primele două cereri din partea Direcției Naționale Anticorupție privind reținerea și arestarea preventivă a lui Dan Șova au fost respinse, iată că a treia cerere a DNA s-ar putea să aibă sorți de izbândă după ce președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că PSD va vota pentru ridicarea imunității.

„Nu ne putem opune unor demersuri ale justiției, cu toată părerea de rău, PSD va vota pentru ridicarea imunității”, le-a transmis Liviu Dragnea jurnaliștilor care îl așteptau la Înalta Curte, unde se judecă apelul în procesul referendumului.

Această schimbare vine deoarece există un nou cod de integritate al PSD, partidul din care Dan Șova face parte, care prevede că aleșii săi vor vota pentru toate cererile trimise de procurori în Parlament.

Cererea DNA privind reținerea și arestarea lui Dan Șova a ajuns la Senat vineri, iar procedura prevede că acesta are dreptul să-și studieze dosarul și să-și prezinte punctul de vedere în fața colegilor. Urmează votul în Comisia Juridică, apoi plenul Senatului va decide dacă aprobă sau nu solicitarea procurorilor Anticorupție.

Este pentru a treia oară când libertatea lui Dan Șova e în mâinile aleșilor din Senat. De două ori, acesta a apărat de colegi, care au apelat inclusiv la mir, pentru a-l ține departe de arestul preventiv.