ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația Părinți pentru Ora de Religie a anunțat că demarează procedurile pentru modificarea Constituției, în sensul garantării orei de religie, se arată într-un comunicat remis presei.

Organizația condusă de Liana Stanciu dorește garantarea învățământului religios, confesional dar și definirea constituţională a familiei ca fiind constituită prin căsătoria între un bărbat şi o femeie.




"În cadrul acestei prime Adunări Naționale a Asociaţiei „Părinţi pentru ora de Religie”, cea mai nouă, dar probabil cea mai importantă şi mai activă organizație neguvernamentală a părinților din România, participanţii au votat pentru declanşarea procedurilor în vederea iniţierii modificării Constituţiei, în scopul introducerii explicite a garantării orei de Religie confesionale, parte a trunchiului comun, cu retragerea la cerere, şi definirea constituţională a familiei ca fiind constituită prin căsătoria între un bărbat şi o femeie", afirmă semnatarii.


Părinții pentru ora de religie își doresc și "înfiinţarea de organizaţii A.P.O.R. în toate municipiile şi oraşele ţării; cooptarea a cel puţin unui părinte în fiecare şcoală din România; crearea unui grup de avocaţi şi jurişti care să acorde asistenţă juridică şcolilor, părinţilor şi profesorilor de religie; monitorizarea procesului legislativ şi formularea de propuneri pentru modificarea Legii Educaţiei Naţionale şi a altor acte normative".


De asemenea, APOR se va implica în îmbunătățirea manualelor de religie și a învățământului românesc în general, afirmă comunicatul.


Asociaţia A.P.O.R., prin implicarea căreia peste 91% dintre elevi au fost înscrişi pentru ora de Religie, este convinsă că educaţia şi dezvoltarea spirituală a copiilor se poate obţine doar prin realizarea parteneriatului tripartit dintre Familie, Şcoală şi Biserică.