ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Luna aceasta, de ziua marelui gânditor Petre Țuțea, ActiveNews împlinește 7 ani de la înființare. 6 octombrie este totodată și ziua Sfântului Apostol Toma, considerat cel mai curajos dintre apostoli. Iar ziaristul trebuie să fie precum un apostol, ne învăța bunul Părinte Justin Pârvu. „Gazetarul trebuie să fie omul liber care să exprime cuvântul nu al lui, ci al nației. Gazetarul trebuie să aibă mereu în față nevoile nației. El nu scrie de dragul artei. Orice rând scris într-o gazetă, într-o revistă, într-o carte, trebuie să aibă în vedere starea aceasta a nației. El e un apostol, al nației, gazetarul!”, ne spunea Duhovnicul Neamului.

ActiveNews vrea să sărbătorească această aniversare împreună cu toți cititorii săi. Iată de ce ne-am gândit să ne bucurăm împreună. Noi vă oferim cadouri și Dvs ne oferiți nouă și tuturor celor care ne citesc o părticică din dragostea Dvs de România, de adevăr și de frumos.

Lansăm așadar, la sfânta sărbătoare a Cinstitului Acoperământ al Maicii Domnului, două concursuri cu Premii. Concursurile sunt organizate de ActiveNews în parteneriat cu Asociația Artiștilor Fotografi din România (AAFR) și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) și îi au în Juriu pe fotografii Nic Hanu, primul președinte al AAFR după 1989 și pe Eugen Negrea, actualul președinte AAFR, pe scriitorul și analistul Corneliu Vlad și pe eminescologul Nae Georgescu.

Concursul de Fotografie de amatori - "Dulce Românie".

Concursul Publicistic cu tema - "Ce mai poate însemna Eminescu pentru sufletul românilor de azi".

Termen de primire a contribuțiilor Dvs: 2 - 15 octombrie.

NOTĂ: Fotografiile transmise vor fi încărcate și pe pagina de Facebook ActiveNews pe măsură ce le primim, într-un Album special.

Termen de deliberare a juriului:  16 - 23 octombrie.

Termen de publicare a preselecțiilor de către ActiveNews, pe site și pe pagina de Facebook: 24 - 31 octombrie.

Anunțarea câștigătorilor: 1 noiembrie 2020.

Premiile sunt următoarele:

FOTOGRAFIE

La categoria Premiul Juriului - un aparat foto compact Canon, cu husă și card plus Albumul de Fotografie "Părintele Justin Mărturisitorul", cu autograful autoarei.

La categoria Premiul de popularitate - cea mai apreciată fotografie online - Albumul de Fotografie "Părintele Justin Mărturisitorul", cu autograful autoarei

PUBLICISTICĂ

La categoria Premiul Juriului - Colecția pe un an a Revistei Familia Ortodoxă, împreună cu CD-urile lunare de muzică psaltică și învățături ale marilor duhovnici și cartea de anchetă literară ”Boala și moartea lui Eminescu”, cu autograful autorului, profesorul Nae Georgescu.

La categoria Premiul de popularitate - "Cartea Boala și moartea lui Eminescu", cu autograful autorului, profesorul Nae Georgescu.

Popularitatea va putea fi stabiltă prin numărul de Aprecieri primite pe platforma Facebook pentru articolul sau fotografiile publicate.

Toți câștigătorii vor primi Diplome din partea Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR) și a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR).

În plus, toate fotografiile și articolele rezultate în urma preselecției vor fi publicate pe ActiveNews și pe pagina noastră de Facebook, unde se va derula și faza de popularitate a Concursului.

La Concursul de Fotografie vă așteptăm cu maximum trei fotografii care să reprezinte frumusețile României, așa cum le-ați surprins sau le veți surprinde, fie că vorbim de un peisaj, de o biserica, de ochii unei bătrâne sau zâmbetul unui copil. Latura mare a unei imagini digitale trebuie să aibă 2400 pixeli. Imaginile, color sau alb-negru, trebuie salvate în format JPEG și odată cu înscrierea unei fotografii fiecare participant certifică originalitatea lucrării sale și faptul că el este unicul autor și că permite organizatorilor să folosească gratuit fotografia sa pentru a fi publicată de ActiveNews.

La Concursul de Publicistică vă așteptăm cu un articol de orice dimensiune. Prin transmiterea lui ne asigurați că este o creație proprie și ne permiteți să îl publicăm în spațiul online.

Adresa pe care vă așteptăm contribuțiile este contact @ activenews.ro

Vă încurajăm, de asemenea, să vă abonați la Newsletter-ul nostru (înscrierea pe bara de sus din frontispiciul paginii), pentru a putea primi direct în căsuța poștală cele mai noi știri ale noastre împreună cu evoluția Concursului.

Vă dorim succes și vă așteptăm, cu drag, să ne bucurăm împreună de frumusețile României exterioare și interioare.

Doamne, ajută!