ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Două surori din SUA susțin că au devenit infertile din cauza vaccinului de prevenire a cancerului de col uterin, informează University Herald, citat de ziare.com.

Madelyne Meylor, de 29 de ani, și Olivia Meylor, de 19 ani, spun că din cauza vaccinului Gardasil s-au trezit cu probleme de insuficiență ovariană și nu mai pot face copii.

Vaccinurile Gardasil împotriva virusului HPV se fac în trei etape. Una din surori, Madelyne, a spus că a avut prima menstruație la 13 ani, iar la câteva luni a făcut primul vaccin.

Dupa prima doza, menstruatia a devenit neregulata, dupa a doua doza, situatia s-a inrautatit iar dupa a treia, fata a fost diagnosticata cu insuficienta ovariana prematura. In timp, Madelyne a descoperit ca a ajuns la menopauza.

Olivia,sora ei, afirmă că a trecut prin aceleași faze și a fost informată de medici că nu are nicio șansă să poată face copii.

Producătorul vaccinului, compania Merck,  susține că starea fetelor nu are nicio legătură cu produsul.