ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 21.03 Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a scris, într-o nouă postare pe Twitter:
„Da, domnilor români, în curând vă vom explica cine sunteți și ce credem despre voi”

Aceasta este ultima dintr-un șir mai lung de postări la adresa României.

UPDATE 19.59 Ministerul Afacerilor Externe califică drept o "declarație foarte gravă" amenințarea vicepremierului rus Dmitri Rogozin cu folosirea unui bombardier strategic rus, în condițiile în care România și-ar fi închis spațiul aerian pentru avionul său.

UPDATE 19.56 Corespondentul Agerpres Cornel Ciobanu transmite: Avionul în care vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a sosit vineri la Chișinău, pentru a participa la festivitățile dedicate Zilei Victoriei la Tiraspol, a fost întors din zbor, iar el a plecat la Moscova cu o cursă de linie.

UPDATE 19.02 Băsescu: Cei ce au luat decizia legat de Rogozin cred că ştiu ce fac, cum interpretează restricţiile

"Cei care au luat decizia cred că ştiu ce fac şi cum interpretează restricţiile puse unor persoane. Rogozin este una dintre persoane. Să-i fie de bine", a declarat Traian Băsescu, întrebat de jurnalişti despre faptul că Rogozin a acuzat că România că nu-i permite trecerea prin spaţiul său aerian.

UPDATE 16.58 Rogozin a ajuns la Moscova.

Dmitri Rogozin a ajuns sâmbătă, la Moscova, în pofida faptului că atât România, cât şi Ucraina au refuzat pătrunderea sa în spaţiul lor aerian. La câteva ore după ce scria că pleacă din Transnistria în pofida oricărei interdicţii, Rogozin s-a fotografiat şi a postat pe Twitter un selfie (foto dreapta) în faţa aeroportului moscovit Domodedovo.

SURSA: Ziare.comRogozin a mai arătat că avionul său a forţat spaţiul aerian ucrainean si un MIG ucrainean a fost ridicat de urgenţă de la sol. "Însa Comisia militar-industrială are alte modalităţi. Şi junta de la Kiev s-a ales cu nimic", a scris acesta, sfidător.

Dmitri Rogozin a ales, între a pătrunde în spaţiul aerian al unui stat membru NATO şi a survola spaţiul aerian al unui stat neutru, cu care are un conflict de graniţă, a doua soluţie. Este o decizie înţeleaptă şi defensivă.

UPDATE 16.31 Ulterior, Rogozin a scris pe contul de Twitter in rusa: "Asta au trimis românii:
A0990/14 NOTAMN
Q) LRBB/QAFXX/IV/B/E/000/999 /
A) LRBB B) 1405091748 C) PERM
E) NU ESTE PERMIS SĂ ZBOARE ÎN SPAŢIUL AERIAN ROMÂN APARATUL CARE TRANSPORTĂ LA BORD PERSOANE AFLATE PE LISTA CONSILIULUI UNIUNII EUROPENE, DECIZIA NO. 2014/145/CFSP DIN 17 MARTIE 2014, DECIZIA CONSILIULUI UNIUNII EUROPENE NO. 2014/151/CFSP DIN 21 MARTIE 2014, REGLEMENTAREA CONSILIULUI (UE) NO. 269/2014 DIN 17 MARTIE 2014 SI REGLEMENTAREA CONSILIULUI (UE) NO. 284/2014 DIN 21 MARTIE 2014".

Dmitri Rogozin, vicepremierul Rusiei, ameninţă România după ce ţara noastră a refuzat să îi permită survolul spaţiului aerian naţional.

Rogozin a participat la parada de 9 mai din Transnistria şi se vede blocat în regiunea separatistă. Ucraina a anunţat că nu îi permite să survoleze spaţiul aerian naţional şi, ulterior, acelaşi lucru l-a făcut şi România.

"La cererea SUA, România şi-a închis spaţiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite din nou să o traversez. Data viitoare voi veni la bordul unui Tu-160", a scris Rogozin pe Twitter.

Tu-160 este un bombardier strategic al Federaţiei Ruse.

România a precizat că refuză survolul avionului care îl transportă pe Rogozin deoarece vicepremierul rus se află pe lista oficialilor de la Moscova care nu mai au dreptul de a circula în Uniunea Europeană.