ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru a doua oară la rând la alegerile locale, Bucureștenii au sancționat politicienii din toate partidele printr-o prezență scăzută la vot, arată reputata jurnalistă Simona Ionescu, care face în EVZ o scurtă analiză la cald privind rezultatele alegerilor din Capitală. "Chiar dacă sondajele date publicității până acum indică victoria alianței PNL-USR-PLUS și înfrângerea PSD, scorurile afișate ne arată cum și de ce au votat bucureștenii", scrie ziarista, redactor șef al Evenimentului Zilei, în materialul său pe tema alegerilor locale, din care redăm aici:

"O scurtă analiză a procentelor indicate de instituțiile de sondare CURS-AVANGARDE și SOCIOPOL ne indică următoarele trei aspecte: În două sectoare, 3 și 4, locuitorii de acolo au votat omul care a făcut ceva în folosul lor, le-a transformat cartierele și nivelul de viață. Nu au votat politic ci au votat administratorul, gospodarul.

De aceea au câștigat Robert Negoiță și Daniel Băluță, primari în funcție. Oamenilor nici că le-a păsat că PSD l-a dat jos pe Negoiță de pe scaunul de primar când a părăsit PSD. Nici locuitorii din Sectorul 4 nu sunt majoritari PSD-iști, ci au realizat cum le-a transformat Daniel Băluță bucata din oraș.

Cazul lui Cristian Popescu Piedone, cu o condamnare la activ în Dosarul Colectiv, care aproape că ar câștiga Primăria Sectorului 5 după cifrele sondajului din acestă seară, se înscrie în același scenariu: oamenii din cel mai mizerabil sector al Bucureștiului au ales tot omul care a demonstrat că poate schimba fața locului pe care-l administrează.

Bucureștenii au arătat că sunt dezamăgiți de oferta politicienilor din toate partidele printr-o prezență scăzută la vot. Procentul de prezență a fost anunțat ca fiind pe penultimul loc pe țară.

Se vorbește de o mare victorie a alianței PNL, USR și PLUS. Dacă privim cu atenței procentele și le împărțim la 3, adică la câte forțe politice în alianță de dreapta au concurat împotriva PSD, nu se prea poate vorbi de o mare victorie. Fiecare dintre cele trei partide ar fi avut la fiecare sector și la Capitală, cam 14-15 %. În timp ce PSD a câștigat singur între 35 și 45%. Iar dacă privim că PMP-ul lui Băsescu, plus el candidat la Capitală, au reușit procente de 7-8%, adică jumătate din voturile celor 3 mari partide din alianța de dreapta, nu mai putem vorbi de o mare victorie.

 

Ca o concluzie putem spune că iată, electorii sunt mai deștepți decât cred politicienii!"