ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Averea guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, este verificată de către Agenția Națională de Integritate (ANI) la sesizarea Asociației Parakletos, ONG pentru protecția consumatorului, informează economica.net.

"Este doar o verificare pornită de la o sesizare", a explicat purtatorul de cuvant al instituției, Dan Suciu, intr-o interventie telefonica la Digi 24.

Afaceri cladite sa dureze - Jim Collins, Jerry I. Porras

Verificarea a fost confirmată și de avocatul Gheorghe Piperea, președintele Asociației Parakletos, care a scris pe pagina sa de facebook: "Mulţi vor fi curăţiţi, albiţi şi lămuriţi; cei răi vor face răul şi niciunul dintre cei răi nu va înţelege, dar cei pricepuţi vor înţelege (Daniel 12 : 10).
Agentia Nationala de Integritate face niste verificari interesante zilele acestea".

Asociația cere ANI să verifice dacă există "vreo stare de incompatibilitate sau vreun conflict de interese intre calitatea domnului Mugur Isarescu de debitorul al bancii Volksbank si aceea de guvernator al Bancii Nationale a Romaniei".

Guvernatorul BNR a declarat ca nu a avut niciodata un credit de la Volksbank, insa acest imprumut a fost mentionat in declaratia de avere din 2007.

"Toate declaratiile de avere sunt publicate pe site-ul BNR, pot fi citite si urmarite", a mai spus Dan Suciu.