ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



 Potrivit declarațiilor veterinarilor, aceștia nu au mai primit bani de la stat din aprilie, iar în judeţul Cluj, sumele restante ajung până la 20.000 de lei pentru un medic, bani pe care trebuiau să-i primească pentru campaniile obligatorii de vaccinare şi de prevenire din ultimele cinci luni, stabilite de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi obligatorii, informează Digi24.


„Se poate întâmpla oricând aici, când un câine care nu este vaccinat poate să atace un cetăţean mai în vârstă, o femeie, un copil. Dacă nu este animalul protejat, pot apărea complicaţii foarte mari”, a spus Octavian Trenca, medic veterinar al comunei Râşca, judeţul Cluj.

După calculele făcute de medici, ar avea de primit de la stat sume cuprinse între 10 şi 20.000 de lei fiecare, în funcţie de numărul de animale de care au grijă.

Toţi medicii, toţi colegii au aceleaşi probleme cu restanţe la plată. Ni s-a spus că şi bugetul pe următoarea campanie, respectiv finalul de an, trimestrul IV, este în deficit sau chiar nu există”, a adăugat Octavian Trenca.

Dacă statul nu mai dă buget pentru medici nu ştiu cum o să reuşim să supravieţuim”, a spus Adrian Gligan, asistent sanitar-veterinar din Râşca.

Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare din Cluj spune că rezolvarea situaţiei nu depinde de el, ci de Guvern. Aşteptăm o nouă rectificare a bugetului şi o să primim restul alocaţiilor bugetare”, a spus Nicolae Pivariu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Cluj.

Cu aceleaşi probleme se confruntă toţi medicii veterinari din România.