Un reprezentant al Partidului Democrat Liberal din Rusia a cerut companiilor din țară să nu mai folosească Ziua Sfântului Valentin, care este o sărbătoare importată din Occident, în scopuri comerciale, și să opteze pentru sărbătoarea ortodoxă care celebrează iubirea. Acesta este marcată în calendarul Bisericii Ortodoxe Ruse pe 8 iulie, de Sfinții Petru și Fevronia, relatează Russia Today.

Saptamanile indragostitilor: 2-15 februarie. Toate ofertele

Alexei Didenko, lider al partidului naționalist Democrat Liberal, a cerut Uniunii Industriașilor și Antreprenorilor din Rusia să nu mai folosească Ziua Sfântului Valentin în campaniile lor publicitare, pentru că acest lucru duce la o ”popularizare excesivă” a unei sărbători care, susține politicianul, duce la alienarea poporului rus.

Această zi nu reprezintă decât o plecăciune în fața culturii de masă occidentale, care distruge istoria milenară a Rusiei, acuză Didenko. Nu fără a-și manifesta îngrijorarea că Ziua Sfântului Valetin a devenit tot mai populară printre tinerii ruși. Mai mult, liderul națonalist spune că Sfântul Valentin este o sărbătoare ”artificială”, care contravine tradițiilor ortodoxe ruse.

În consecință, politicianul recomandă ca oamenii să acorde atenția cuvenită Sărbătorii Sfinților Petru și Fevronia, care se sărbătorește de secole de Biserica Ortodoxă Rusă la 8 iulie. A fost decretată chiar zi liberă, în 2008, fiind numită ”Ziua Familiei, Dragostei și Fidelității”.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews