ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toţi cei patru elevi români care au participat la Olimpiada Internațională de Geografie din Cracovia s-au întors acasă cu medalii, dintre care două de aur. Performanţa tinerilor cu minţi sclipitoare plasează ţara noastră pe locul întâi în Europa și pe locul trei în lume.

Andra Cosmina Albulelescu îşi etalează cu mândrie medalia de aur primită la Olimpiada de Geografie din Cracovia. A muncit din greu să se bucure de acest trofeu.

Trezirea la 6 sau 6 jumătate, apoi la şcoală la 8 până la două, apoi pregătirea până la 6. Ajungeam acasă şi de la 8 începeam din nou lucrul până la culcare, la 11 sau 12”, spune Andra Cosmina Albulelescu.

Andra este la a doua medalie internaţională, după cea obţinută, în 2013, în Japonia. Profesoara care i-a descoperit talentul spune că a remarcat-o din prima clipă.

„Era un copil bun, îmi dădea răspunsuri extraordinare şi este imposibil să nu remarci un astfel de copil”, își amintește Gina Burduc, profesoară de geografie, citată de digi24.ro.

Toţi cei patru elevi români care au participat la Olimpiada Internațională de Geografie din Cracovia s-au întors acasă cu câte o medalie. În Polonia, s-au înfruntat cu 142 de concurenţi din 36 de ţări. Olimpicii vor primi premii în bani de la Ministerul Educaţiei, însă deocamdată nu a fost stabilită valoarea recompenselor.