ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Cumplita afecțiune a autismului ar putea avea originea în fazele incipiente ale dezvoltării fătului, în ”fazele prenatale” ale formării celulelor creierului, potrivit unui studiu coordonat de profesorul Rich Stoner, de la Universitatea California, din San Diego. Analizele au relevat prezența unor rețele de neuroni care nu funcționează corect, dar care mediază funcții specifice autismului, precum cele sociale, emoționale, de comunicare, ori de limbaj.

Studiul, făcut în urma a 42 de autopsii a unor copii între 2-15 ani, arată că activitatea celulelor neuronale este întreruptă în timpul sarcinii, fapt ce i-a condus pe cercetători să concluzioneze că autismul are mai degrabă origini genetice, decât legate de mediul înconjurător. Tot în 2014, un studiu al Universității din Chicago menționa puternica influență a factorilor de mediu în dizabilitățile intelectuale, în urma studiului a peste 100 de milioane de dosare medicale aparținând cetățenilor SUA.

Cercetătorii de la Universitatea California menționează, totuși, că mecanismul biologic care declanșează autismul nu a fost încă descoperit.

Profesorul Thomas Frazier, șeful unei clinici care se ocupă de copii afectați de autism în Ohio, afirmă că descoperirile cercetătorilor din San Diego vin în completarea teoriilor potrivit cărora deficiențele rețelelor neuronale își au originea în interacțiunea foarte timpurie dintre gene și mediul prenatal.

Detalii, în publicația americană Medscape.

[gallery columns="1" link="file" ids="29957" orderby="rand"]