ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vasile Simileanu, director al revistei Geopolitica, a declarat într-un interviu pentru ziarul România Liberă că Rusia nu are de gând să lase din mână Republica Moldova şi nici să abandoneze estul Ucrainei, de unde Moscova ar vrea să controleze gurile Dunării.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Colonelul în rezervă spune că există un interes al Rusiei inclusiv pentru un teritoriu românesc: "există hărți din care ar rezulta că Dobrogea ar fi vitală pentru Rusia".

"Din documente rezultă că Rusia vrea să revină la vechiul teritoriu al URSS. Eu aș spune că Rusia vrea să se întoarcă la spațiul din vremea Imperiului Țarist. Are strategii de a continua relațiile strânse cu Bulgaria și cu Serbia, există hărți din care ar rezulta că Dobrogea ar fi vitală pentru Rusia pentru a-și realiza acest proiect. Acum la Kremlin se merge pe pan-ortodoxism și pan-slavism. În spatele ușilor închise proiectele tind să devină mai complicate", a spus Vasile Simileanu.

Acesta a vorbit şi despre pericolul ISIS, România fiind foarte aproape de noua structuă a terorismului.

"Între noi și Statul Islamic se află doar Turcia și Marea Neagră. Gândiți-vă ce efecte poate avea această organizație asupra Egiptului, Israelului, Iordaniei.. Situația e complicată fiindcă Statul Islamic este o organizație extrem de mobilă, e greu de depistat comanda acesteia și deci e aproape imposibil de lovit", a mai spus fostul ofiţer al Armatei.