ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deşi Jocurile Olimpice abia s-au încheiat, ecourile competiţiei încă se fac auzite. În special cele din jurul patinajului artistic, care au stârnit mereu mari pasiuni.

Câştigătoarea surpriză a competiţiei feminine individuale, rusoaica Adelina Sotnikova, a fost acuzată că a fost favorizată de arbitri, în defavoarea sud-coreencei Yuna Kim.Un moment anume, însă, a turnat gaz peste foc.

O fotografie realizată de postul de televiziune NBC a surprins-o pe tânăra rusoaică îmbrăţişând-o pe una din arbitre. Este vorba de Alla Shekhovtsova, care întâmplător, este şi soţia preşedintelui federaţiei Ruse de specialitate, Valentin Pissev.

De asemenea, tot recent s-a descoperit că un alt arbitru, ucraineanul Yuri Balkov a fost suspendat un an din arbitraj după ce a fost înregistrat încercând să aranjeze competiţia de la Jocurile Olimpice din 1998.

Imediat ce informaţiile au apărut în social media, reacţia nu a întârziat. Fanii nemulţumiţi au iniţiat o petiţie pe Change.org, în care cer re-arbitrarea finalei feminine. Până acum, peste 2 milioane de oameni au semnat-o, dar CIO a anunţat oficial că nu are nicio dovadă concretă care să determine declanşarea unei anchete în acest caz.

adelina-sotnikova-imbratiseaza-un-arbitru