ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziarul Adevărul are de o bună bucată de vreme o misiune clară de a ataca toate valorile românilor. A început cu Biserica Ortodoxă, a trecut la oamenii de cultură şi apoi la istorie.

[P] O istorie sincera a poporului român - comanda online

Astfel, pe prima pagină a site-ului putem citi despre "apucăturile rurale ale lui Ion Creangă", care "îşi bătea nevasta, îi încânta şi oripila pe genialii din Junimea, era slobod la gură şi era un mare bădăran". Imediat lângă acest articol denigrator despre cel mai mare povestitor român cititorii se pot delecta cu "cele 5 poziţii sexuale ideale pentru femeile plinuţe" sau "sex fierbinte sub duş". De unde deducem disperarea trustului condus de Cristian Burci după trafic.. nu de copii, ci de afişări.

CITEŞTE ŞIPremieră în România: cotidianul ADEVĂRUL a fost sancționat pentru DISCRIMINAREA creștinilor

Trustul aflat în insolvenţă pune sub semnul întrebării şi faptele din trecut ale domnitorilor români. Astfel, aflăm de la profesorul şi scriitorul timişorean Mircea Pora că "una dintre marile minciuni din manualele de istorie comuniste a fost rolul domnitorilor din Moldova şi Ţara Românească, despre care se spunea că au apărat vestul Europei de turci. Au vrut să scoată în evidenţă o mare forţă a naţiunii româneşti. În realitate, turcii când au vrut să ajungă undeva au ajuns, ba chiar cu românii alături. În rest, noi nu am câştigat niciun război cu ei, poate doar nişte bătălii locale care nu au influenţat cursul istoriei". În articol se mai vorbeşte despre "conflictul dintre Ştefan cel Mare şi Vlad Ţepeş, domnitorul Munteniei, care l-a ajutat în anul 1457 să urce pe tronul Moldovei. În 1462, în plin război dintre turci şi munteni, Ştefan cel Mare atacă Muntenia şi asaltează cetatea Chilia, luptând astfel de partea otomană".

Adevărul mizează în acest caz şi pe părerea lui Marius Diaconescu, istoric cunoscut pentru opiniile sale antiromâneşti. "Nicio oaste otomană nu a planificat vreodată să treacă Dunărea în Moldova, apoi să traverseze Carpaţii, ca să ajungă în Ungaria! Iar în privinţa Poloniei, cel puţin în timpul domniei lui Ştefan cel Mare în Moldova, era o pace trainică între polonezi şi turci, aşa că moldovenii nu aveau ce sau pe cine să mai apere", spune acesta.


Cititorii fostului "Scânteia" au reacţionat şi au dat replici celor doi. Astfel, referitor la episodul atacării cetăţii Chilia, "cetatea nu era a Ţării Româneşti, ci era ţinută de ungurii cu care Ştefan cel Mare era, ca vasal al Poloniei la acea dată, duşman; dar fireşte că acest lucru e ştiut de cineva care e profesor de Istorie, şi nu un terchea-berchea de-al lui Soroş", scrie userul Gabi Vlad.

Cât despre "bătăliile false ale lui Ştefan cel Mare", după cum titrează Adevărul, iată ce se spune despre lupta de la Podul Înalt. Bătălia a avut loc în anul 1475 şi este considerată de către mama sultanului Mahomed Fatih cea mai mare înfrângere a islamului: "Niciodată o oaste turcească n-a mai suferit o astfel de înfrângere", scria aceasta într-o cronică. Despre luptă a mai scris Kemal-Paşa-Zade şi cronicarul polonez Jan Duglozs. Chiar şi Papa Sixtus al IV-lea trece peste deosebirile de rit religios şi îl numeşte pe Ştefan cel Mare "Atletul lui Christos".  Probabil că acestea sunt tot "mistificări" în viziunea celor doi, de vreme ce nu sunt amintite.

Adevărul arată în fiecare zi că este demnul urmaş al ziarului Scânteia, unde a lucrat în anii '40 Saul Bruckner, cunoscut drept Silviu Brucan. Acesta cerea condamnarea la moarte a lui Iuliu Maniu, Gheorghe I. Brătianu, Corneliu Coposu, Radu Gyr şi Pamfil Şeicaru în paginile publicaţiei.