ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi are loc repartizarea computerizată la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a. Admiterea la liceu se face fără examen, pe baza mediei obținute de elev la Evaluarea Națională, care contează 80% în admitere, restul de 20% reprezentând-o media generală de absolvire a claselor V-VIII. 
 
Repartizarea la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a se realizează în funcție de media de admitere și de opțiunile pe care elevii și le-au exprimat pentru un liceu anume. Rezultatele repartizării sunt afișate pe site-ul oficial al Ministerului Educației, edu.ro, și la licee. După ce află rezultatele, tinerii trebuie să își depună la liceul la care au fost admiși dosarul de înscriere, în perioada 10 - 13 iulie. 
 
Pentru fiecare elev, se caută prima sa opțiune de pe listă unde mai sunt locuri libere și elevul este repartizat la acea opțiune. În cazul unui elev căruia opțiunile exprimate în fișă nu îi permit să intre la nici un liceu (pentru că locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decât el), elevul respectiv rămâne nerepartizat și trebuie să participe la a doua etapă de admitere la liceu, pe 7 septembrie 2018. În cazul în care doi elevi au medii de admitere la liceu egale, ei sunt departajați în funcție de următoarele criterii, folosite în ordine: media generala obținută la Evaluarea Națională, media generală de absolvire a claselor V-VIII, nota obținută la examenul de Limba și literatura româna din cadrul Evaluării Naționale, nota obținută la examenul de  matematică din cadrul Evaluării Naționale, respectiv nota obținută la Limba maternă.