ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adrian Năstase ar putea fi eliberat din penitenciar în luna septembrie a acestui an, deşi a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de inchisoare.

Fostul premier s-a predat luni seara şi a început executarea pedepsei.

Pentru că a ispăşit deja o condamnare într-un alt dosar, "Trofeul Calităţii", iar infracţiunea care l-a trimis după gratii din nou a fost comisă înainte de prima condamnare, Năstase poate solicita în instanţă contopirea pedepselor.

Dacă nu va primi un spor de pedeapsă din partea magistraţilor, el va avea de ispăşit condamnarea cea mai grea, adică cei patru ani de închisoare primiţi luni. Având însă peste 60 de ani, el poate solicita eliberarea condiţionată după executarea unei treimi din această pedeapsă, după 16 luni.

Numai că din aceste 16 luni va fi scăzută şi perioada petrecută după gratii în 2012-2013, mai bine de opt luni de zile.

În acest mod, Adrian Năstase ar avea de executat efectiv doar 7-8 luni de puşcărie, având şanse mari să fie eliberat in august sau septembrie 2014.

Adrian Năstase, prima reacţie după condamnare: O răzbunare murdară

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, luni, pe fostul premier Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în dosarul Zambaccian.

Adrian Năstase a fost CONDAMNAT la patru ani de închisoare CU EXECUTARE. Decizia este DEFINITIVĂ

Adrian Năstase a primit patru ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată şi trei ani de închisoare pentru şantaj, precum şi cinci ani interzicerea unor drepturi civile după executarea pedepsei. Cele două pedepse au fost contopite, urmând ca Adrian Năstase să execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani de închisoare.