ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adrian Năstase a urmărit cu atenție ultimele evenimente de pe scena politică și a scris despre audierea de luni seara a comisiilor parlamentare de specialitate a Cristinei Guseth, propusă inițial pentru portofoliul Justiției și avizată favorabil.

Fostul premier consideră că parlamentarii au confirmat că sunt „o masă de manevră”, „incapabili să respecte mandatul primit de la cetățeni”, transmițând și un mesaj ironic la adresa președintelui PSD, Liviu Dragnea.

”Dacian Cioloș a dovedit că cei din stradă – care cereau alegeri anticipate, și, implicit, schimbarea actualului parlament – aveau dreptate. Premierul desemnat a ieșit bine din testul Guseth; a anunțat pe Facebook, la miezul nopții, imediat după audiere, că retrage candidatura de la Justiție. Parlamentarii, în schimb, au confirmat că sunt o masă de manevră, incapabili să respecte mandatul primit de la cetățeni. Ei s-au pus într-o situație jenantă – cu excepția reprezentantei ALDE din Comisia juridică. Deși au realizat că propunerea Guseth este penibilă, după o pauză de consultări, ei au votat ca o cireadă. Sigur, în această chestiune, rolul liderilor politici, ai PSD, PNL și UNPR a fost determinant. L-am ascultat pe Liviu Dragnea spunând că nu are nimic împotriva acestei candidaturi?! Există blaturi care te umplu de ridicol…

P.S.: Cu un astfel de parlament, sigur că păstrarea prevederilor din Constituție, referitoare la imunitate, nu are niciun rost”, a scris Adrian Năstase pe blog.