ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o postare pe contul său de Facebook, Adrian Papahagi, vicepreședinte al Mișcării Populare a anunțat că se retrage din viața politică românească, înainte de ședința Colegiului Național al PMP care a avut loc astăzi la București, la Palatul Parlamentului. 
Din rațiuni personale, care nu mă implică decât pe mine, am decis să mă retrag din viața politică. Voi continua să lupt, ca intelectual, pentru valorile în care cred și pentru asanarea spațiului public românesc. Voi acorda mereu sprijin și încredere Partidului Mișcarea Populară, al cărui fondator sunt, și Președintelui Traian Băsescu. Voi fi alături de ei ca orator și susținător, atunci când mi-o vor cere, așa cum s-a întâmplat din vara lui 2012 încoace. În perioada următoare îmi voi dedica toată pasiunea și energia familiei și universității, și voi refuza orice apariție publică.

Vicepreședintele PMP, Teodor Baconschi, a declarat că regretă retragerea lui Adrian Papahagi din viața politică, adăugând că membrii partidului sunt conștienți de valoarea sa intelectuală și morală, informează Agerpres.
Regretăm acest lucru. Suntem cu toții conștienți de valoarea intelectuală și morală a domnului Papahagi. Respectăm și munca făcută alături de noi până acum. Ne bucurăm că, luând această decizie, a precizat că rămâne în Fundația Mișcarea Populară și că va sprijini deopotrivă proiectul și linia președintelui Traian Băsescu. Asta ne garantează cel puțin că pe planul aportului doctrinar și al ideilor politice domnul Papahagi rămâne un coleg de-al nostru și suntem convinși că idealul care ne-a pus în mișcare se va menține și va atrage în continuare oameni de bună calitate, asemenea domnului Papahagi, a spus Baconschi după ședința de luni a Colegiului Național al PMP.

Fostul vicepreședinte al Partidului Mișcarea Populară, Adrian Papahagi, amenințase încă de sâmbătă că-și dă demisia din formațiunea construită de Traian Băsescu dacă aceasta îl va accepta în rândurile sale pe deputatul Marin Anton, de la PNL.
Am transmis sâmbătă colegilor din comisia de integritate și arbitraj argumentele mele împotriva primirii dlui Marin Anton în PMP. După verificări și o lungă ședință, la care am participat duminică seara, comisia a stabilit că nu există niciun motiv statutar de respingere a adeziunii dlui Anton la PMP, organizația Giurgiu. Îmi mențin părerea că nu ne aduce niciun beneficiu primirea unui politician care a trecut de la PDL la PNL cu 3 zile înainte de căderea guvernului Ungureanu și a avut recent o inițiativă parlamentară de închidere a supermagazinelor în week-end. Indiferent de rezerva mea personală, am decis să respect decizia unanimă a comisiei.

Într-o ultimă precizare postată astăzi, Papahagi și-a reafirmat sprijinul pentru proiectul politic pe care l-a construit: “Rămân membru al Fundației Mișcarea Populară Cluj, alături de Emil Boc și alți colegi. Nu mă dezic nicio clipă de proiectul inițial. Voi continua să îmi sprijin colegii, în care cred. Eugen Tomac este cel mai tânăr, cinstit și patriot șef de partid din România. Cu Teodor Baconschi, Cristi Preda, Daniel Funeriu și Toader Paleologu în frunte, PMP va avea cea mai buna listă la alegerile europene. Rămân angajat alături de ei, ca intelectual.”