ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Din ce în ce mai multe acuzaţii se strâng în jurul omului de afaceri,Adrian Sârbu. Astfel, acesta a fost denunţat la Parchet de una dintre fostele colaboratoare, Roxana - Dorina Grigoruță, preşedinte al CA la Mediafax Group, care a relatat că, în 2008, Sârbu le-ar fi spus şefilor din trustul de presă că vor fi utilizate firme fantomă pe care va factura drepturile de autor.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Roxana - Dorina Grigoruță a susţinut în faţa procurorilor că, după trei ani de lucru în acest mod, a refuzat să mai încalce legea , fapt comunicat lui Adrian Sârbu, care i-a cerut "să se găsească altă modalitate pentru a eluda taxele și impozitele datorate către stat, fiind totodată interesat de modalitatea în care își va lua în continuare banii nefiscalizați din firme”, susţin procurorii.

Mai mult, Grigoruță a declarat că în 2014, după ce au avut loc percheziţii la studiourile MediaPro, Sârbu i-ar fi cerut să şteargă corespondenţa electronică din calculatorul personal pe care îl utiliza la birou, informează EVZ.

"Martora a declarat că inculpatul Adrian Sârbu a exercitat un control permanent atât asupra sa, cât și a celorlalți subordonați, acest control transmițându-se atât direct, cât și pe cale ierarhică prin intermediul funcțiilor cu atribuții de top management în companii, către tot personalul din companii.

În perioada cât acesta s-a aflat la Praga, unde a deținut calitatea de președinte și CEO al companiei CME, deținătoare a postului de televiziune PRO TV, controlul asupra grupului de firme Mediafax îl exercita în mod direct, prin intermediul videoconferințelor (aproximativ 2-3 pe săptămână) și discuțiilor telefonice cu persoanele din conducerea acestor societăți.

Inculpatul solicita să îi fie achitată contravaloarea transportului cu avionul sau diversele obligații financiare din țară și că, deși acesta încasa un salariu de 110.000 de dolari ca urmare a funcțiilor pe care le avea în cadrul CME, veniturile nu-i asigurau nivelul de cheltuieli lunare întrucât suma de aproximativ 70.000 dolari/lună era virată direct de compania respectivă în contul unui împrumut contractat în Franța pentru achiziționarea unui imobil (apartament), având de asemenea contractat credit și pentru achiziționarea unui apartament în Praga pentru care plătea aproximativ 21.000 dolari/lună. În acest context, inculpatul obișnuia să apeleze sistematic atât la martoră, cât și la inculpata Șerban Liliana pentru a-i furniza diverse sume de bani”, mai sustin procurorii.

Judecătorii de la Curtea de Apel București au decis miercuri arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Adrian Sârbu, pus sub acuzare în dosarul de evaziune fiscală de la Mediafax Group.