ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul şef al trustului Media Pro, Adrian Sârbu, este vizat de un dosar penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Potrivit stiripesurse.ro, Parchetul General verifică implicarea lui Sârbu într-un dosar în care este începută urmărirea penală in rem.

ANAF face, de asemenea, verificări în legătură cu banii care ar fi fost spălaţi prin filmele lui Adrian Sârbu. Prejudiciul nu este stabilit deocamdată cu exactitate, dar aceleaşi surse susţin că ar fi vorba de aproximativ 26 de milioane de euro.

Un fost director al Pro TV, arestat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Patronii unor societăţi care au avut legături comerciale cu PRO TV au ajuns după gratii pentru infracţiuni economice în care s-au rulat ilegal aproximativ opt milioane de euro. Printre cei care au folosit ca paravan firme-fantomă pentru a jongla cu sume uriaşe datorate statului este şi un fost director al ProTV. Procurorii au demontat o reţea de evazionişti formată din 52 de persoane care au tot dat "tunuri" timp de cinci ani. Anchetatorii au descoperit, printre cele 52 de societăţi implicate în afacere, şi 10 firme care au avut relaţii contractuale economice cu televiziunea mai sus-amintită.

“Cercetările au scos la iveală faptul că printre infractori se numără şi Vlad Panaitescu, un fost director PRO TV. Acum, el e arestat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani”, au declarat surse judiciare pentru Libertatea. Panaitescu era cel care coordona echipele care s-au ocupat de decorurile pentru filmele turnate pe platourile de la Buftea, dar şi de decorurile pentru “Românii au talent” şi “Dansez pentru tine”. Este greu de crezut că acesta făcea toate ingineriile financiare de capul său, fără ştirea celui care coordona televiziunea.

Probleme şi la Mediafax Group

În luna martie, inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti au luat la puricat Mediafax Group, firmă deţinută de Adrian Sârbu. O mare parte a angajaţilor a lui Sărbu primesc venituri doar din drepturi de autor, fiind însă obligaţi să vină la sediul firmei. Controlul s-a declanşat la plângerea mai multor angajaţi.

Patronii de presă, probleme cu justiţia

Adrian Sârbu este ultimul pe lista patronilor de presă care au probleme cu justiţia. Sorin Oviodiu Vântu, Dan Adamescu şi Dan Voiculescu sunt încarceraţi pentru mai multe infracţiuni, care nu au însă legătura cu afacerile din media. Voiculescu are un dosar pentru şantaj la adresa RCS&RDS.