Două aeronave de tip Boeing 737-800 NG (Next Generation) au intrat vineri în flota Tarom. Avioanele au o capacitate de 160 de locuri și au fost achiziționate în leasing operațional, au anunțat reprezentanții companiei. Aeronavele „Mihai Viteazul” și „Alexandru Ioan Cuza” vor efectua primele zboruri luni, 11 iunie, cu destinațiile Barcelona și Frankfurt.
 
Cu ocazia evenimentului, ministrul Transporturilor,Lucian Șova, a declarat că sprijină dezvoltarea și revitalizarea Companiei Naționale Tarom și are așteptări ridicate de la aceasta. Anul trecut, când nu mai puțin de cinci directori s-au perindat pe la conducere, Tarom a înregistrat pierderi de172,3 milioane de lei. 
 
În ultimele săptâmâni, compania a anunțat lansarea mai multor rute interne, dar și externe, de pe aeroporturile din țară. Numai de pe  Aeroportul „Traian Vuia” din Timișoara, spre exemplu, vor fi operate trei noi rute din iulie: către Stuttgart, Paris – Charles de Gaulle și Chișinău. În plus, au fost luate și măsuri pentru reducerea cheltuielor prin renegocierea contractelor. Un prim semn că se poate: renegocirea contractului pentru gestiunea datelor pasagerilor a scăzut suma pentru acest serviciu de la 648.000 de euro pe an, la 8.000 de euro pe an. 
 
Noile aeronave au fost achiziționate de la compania Boeing, urmând ca Tarom să plătească peste doi ani o rată lunară de 300.000 de dolari pentru fiecare avion, spun reprezentații companiei. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews