ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Două aeronave de tip Boeing 737-800 NG (Next Generation) au intrat vineri în flota Tarom. Avioanele au o capacitate de 160 de locuri și au fost achiziționate în leasing operațional, au anunțat reprezentanții companiei. Aeronavele „Mihai Viteazul” și „Alexandru Ioan Cuza” vor efectua primele zboruri luni, 11 iunie, cu destinațiile Barcelona și Frankfurt.
 
Cu ocazia evenimentului, ministrul Transporturilor,Lucian Șova, a declarat că sprijină dezvoltarea și revitalizarea Companiei Naționale Tarom și are așteptări ridicate de la aceasta. Anul trecut, când nu mai puțin de cinci directori s-au perindat pe la conducere, Tarom a înregistrat pierderi de172,3 milioane de lei. 
 
În ultimele săptâmâni, compania a anunțat lansarea mai multor rute interne, dar și externe, de pe aeroporturile din țară. Numai de pe  Aeroportul „Traian Vuia” din Timișoara, spre exemplu, vor fi operate trei noi rute din iulie: către Stuttgart, Paris – Charles de Gaulle și Chișinău. În plus, au fost luate și măsuri pentru reducerea cheltuielor prin renegocierea contractelor. Un prim semn că se poate: renegocirea contractului pentru gestiunea datelor pasagerilor a scăzut suma pentru acest serviciu de la 648.000 de euro pe an, la 8.000 de euro pe an. 
 
Noile aeronave au fost achiziționate de la compania Boeing, urmând ca Tarom să plătească peste doi ani o rată lunară de 300.000 de dolari pentru fiecare avion, spun reprezentații companiei.