ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cercetătorii nu-și ascund temerile că serviciile secrete se concentrează tot mai mult pe finanțarea proiectelor privind controul armelor meteorologice.Cel mai recent semnal de alarmă este tras de cercetătorul american Alan Robock, care susține că agențiile de spionaj din SUA finanțează, în secret, programe referitoare la schimbarea climei, pentru a vedea dacă noile tehnologii pot fi utilizate ca potenţiale arme, relatează cotidianul The Guardian.

Saptamanile indragostitilor: 2-15 februarie. Toate ofertele

Alan Robock, de la Universitatea din New Jersey, cere ca agenţiile guvernamentale americane să fie mai transparente în ceea ce priveşte interesul lor faţă de modalităţile în care poate fi schimbată clima.

Robock foloseşte modele computerizate pentru a studia modul în care aerosolii stratosferici pot scădea temperatura de pe Terra.

The Guardian scrie că, săptămâna trecută, Academia Naţională de Ştiinţe a publicat un raport în două volume despre modalităţile în care poate fi modificată clima pe Terra. Unul dintre volume se concentra pe modul în care poate fi eliminat dioxidul de carbon din atmosferă, iar cel de-al doilea explora modalităţile de schimbare a norilor sau a suprafeţei pământului, astfel încât să reflecte mai multă lumină solară în spaţiu.

Raportul, ale cărui costuri s-au ridicat la 600.000 de dolari, a fost finanţat parţial de serviciile secrete americane.

În 2009, CIA a fondat Centrul pentru Schimbări Climatice şi Securitate Naţională. Centrul a fost închis în 2012, însă reprezentanţii CIA au anunţat la acea vreme că vor continua să monitorizeze consecinţele schimbărilor climatice şi impactul acestora asupra economiei SUA.

Folosirea vremii ca armă meteo a fost interzisă in 1978, prin Convenția privind Modificarea Mediului Înconjurător.