ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Generalul Ion Mihai Pacepa crede că românii şi-au ales, la 25 de ani de la Revoluţie, propriul lor Hans Joachim Gauck în persoana lui Klaus Iohannis şi că de acum România va merge pe drumul pe care a mers şi Germania după căderea comunismului în Europa de Est.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Într-un interviu pentru EVZ, Pacepa aminteşte momentul în care Zidul Berlinului a fost dărâmat şi o dată cu el a căzut şi STASI (poliţia politică din fosta RDG). Unul dintre oamenii cheie ai acelui moment a fost pastorul Hans Joachim Gauck, care din 2012 a devenit preşedintele Germaniei. De profesie pastor luteran si fost activist pentru drepturi cetatenesti in fosta RDG, intre anii 1990 si 2000 Gauck a detinut functia de Comisar federal pentru arhivele Stasi.
"La 3 octombrie 1991, când cele două Germanii s-au unificat, cancelarul Helmuth Kohl l-a numit pe Gauck custode general al tuturor archivelor STASI. În 2012, pastorul Gauck a devenit preşedintele Germaniei. Doi ani mai târziu, românii au instalat la cârma ţării pe propriul lor Gauck: preşedintele Klaus Johannis. Acum am, în sfîrşit, convingerea că România va urma exemplul Germaniei, şi va deratiza ţara de vechea infestaţie sovieto-securistă, care continua să-i altereze viitorul", spune fostul general nomenclaturist.

"Romania de azi este o democratie moderna, cu servicii de informatii si contrainformatii de tip occidental, combatibile apartenentei tarii in NATO si Uniunea Europeana. O noua generatie de intelectuali romani se straduieste acum sa darame ultimele baricade ridicate de comunisti intre Romania si restul lumii, precum si intre romani, si sa dea tarii o noua identitate nationala", afirmă fostul şef adjunct al Departamentului de Informaţii Externe al României în perioada comunistă.

Ion Mihai Pacepa a fost şef adjunct al Departamentului de Informaţii Externe al României în regimul comunist şi consilier personal al lui Nicolae Ceauşescu. In 1978 a cerut azil politic în Statele Unite, unde a lucrat pentru comunitatea de informaţii a SUA în diferite operaţiuni impotriva fostului bloc sovietic. În cartea "Fereşte-mă Doamne, de prieteni. Războiul clandestin al blocului sovietic cu România", istoricul şi specialistul american în probleme militare şi de informaţii, Larry Watts, susţine însă că Pacepa era agent al NKVD/KGB, care i-a recrutat şi i-a sponsorizat ascensiunea în structurile române de securitate ale statului. Watts aminteşte că însuşi Pacepa s-a lăudat cu faptul că primea instrucţiunile direct de la Saharovsky, atât în volumul „Orizonturi roșii” din 1987, cât şi în volumul recent din 2013.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews