ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arena Națională a costat 234 de milioane de euro și nu sunt șanse ca banii aceștia să fie recuperați curând, informează Știrile TVR.  La trei ani și jumătate de la inaugurare, stadionul produce doar pierderi.

Primăria a cheltuit în ultimii patru ani, de două ori mai mulți bani decât a încasat: în conturile primăriei au intrat 13 milioane de lei, iar costurile de întreţinere s-au ridicat la 26 de milioane.

[P] Razboiul sfarsitului lumii - Mario Vargas Llosa - comanda online

Mai mult, numărul de evenimente organizate pe Arena Națională a scăzut: dacă în 2013:stadionul a fost închiriat de 37 de ori, în 2014 numărul evenimentelor care au avut loc acolo a scăzut la 20.

În trei ani şi jumătate pe Arena Naţională au avut loc doar două concerte ale unor trupe mari: Red Hot Chili Peppers în 2012 şi Depeche Mode în 2013. Au mai fost şi două evenimente politice: lansarea USL şi anunţarea candidaturii la prezidenţiale a premierului Victor Ponta. În rest, au fost organizate doar meciuri de fotbal. Şi acestea, tot mai puţine în ultima vreme. Steaua şi Dinamo nu mai vor să plătească aproape 60 de mii de euro pentru fiecare meci jucat pe Arena Naţională.

Primarul Oprescu spunea că banii investiți în construcția Arenei vor fi recuperați prin zona de cafenele și magazine deschise și atunci când nu sunt meciuri. Spațiile însă sunt goale.