ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul științific al Institutului Național pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian, a declarat pentru TVR ca nu există nicio legătură între recentele cutremure din Galați și seismul din Vrancea.

Acesta a mai adăugat că recenta activitate seismică din zona Galați este surprinzătoare, mai ales prin amploare și nu prin apariție.

"Am încercat să transmitem celor din satul Izvoarele despre ce fenomen este vorba. Totuși, nu vom avea cutremure mari în următoarele zile", a spus directorul INFP.

Îngrijorarea localnicilor este justificată, având în vedere că în această dimineață au avut loc alte trei mici seisme, numărul total al acestora ajungând la 222. Cutremurele de marți au înregistrat magnitudini de 1,5 și 1,9 pe scara Richter.

Specialiștii nu au ajuns la nicio concluzie care să îi liniștească pe locuitorii din Izvoarele, ci doar au exclus doar varianta că inundațiile sau exploatările petroliere din zonă sunt cauza seismelor.

Duminică dimineață a avut loc un cutremur cu magnitudinea de   5,5 grade pe scara Richter cu epicentrul în Vrancea, care a fost simțit și în Capitală.