ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul(ÎPS) Teofan a efecutat o vizită în Basarabia, la invitația Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, anunță siteul doxologia.

Peste Prut, ÎPS Teofan a vizitat mai multe biserici și mănăstiri, între care Catedrala de la Hâncești cu haramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, biserica din oraşul Leova, cu hramul „Sfântului Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului”, Centrul Social „Ioan Maximivici” din cadrul aceleiaşi parohii, catedrala „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie şi Toţi Sfinţii Români” din satul Cania, raionul Cantemir și Mănăstirea „Eroii Neamului” din satul Ţiganca, cu hramul „Înălţarea Domnului”.

„La Cimitirul Eroilor, Înaltpreasfinţitul Teofan a săvârșit o pomenire și o rugăciune de dezlegare pentru iertarea păcatelor soldaților români căzuți în cel de-al II-lea Război Mondial, în lupta pentru reîntregirea țării”, a spus părintele Marian Timofte, consilier în cadrul Sectorului administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Iașilor.

În cadrul aceleiaș vizite, ierarhul Bisericii Ortodoxe Române a fost și la Cahul, unde au vizitat Mănăstirea Găvănoasa, cu hramul „Naşterea Maicii Domnului şi Sfânta Treime”, dar şi sediul Episcopiei Basarabiei de Sud din oraşul Cahul. Vineri, pe 20 iunie, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a pășit pragurile Centrului Maternal din cadrul Misiunii Sociale Diaconia a Mitropoliei Basarabiei şi al sediului Mitropoliei Basarabiei din Chişinău.

Mitropolitul Moldovei a promis că-i va sprijini pe frații de peste Prut prin tot ce îi stă în putință. Mitropolia Moldovei și Bucovinei este prima ca importanță, prin vechime și tradiție, din Biserica Ortodoxă Română.

mitropolitul-moldovei-in-basarabia