ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mănăstirea Putna s-a alăturat campaniei iniţiate de Patriarhia Română, Donează sânge, salvează o viaţă.  În numai trei zile s-a reuşit recoltarea a 38 de pungi de sânge, printre care s-au numărat şi din grupele rare, A2 negativ sau 0 negativ.

Saptamanile indragostitilor: 2-15 februarie. Toate ofertele

Arhimandritul Melchisedec Velnic, stareţul Mănăstirii Putna, a precizat că actul donării de sânge este unul de binefacere, într-o societate în care există multă suferinţă. "Îmi aduc aminte de un martir al neamului nostru, Mircea Vulcănescu. Închis în temniţele comuniste, acesta a fost încarcerat într-o celulă rece, cu apă pe jos, dar fără nici o mobilă în ea, împreună cu un tânăr. În faţa pericolului ca tânărul să moară, el s-a aşezat pe jos şi l-a întins pe tânăr peste el. Tânărul a trăit, dar Mircea Vulcănescu a făcut TBC şi a murit. Astfel, el s-a dăruit pe sine, ca să poată trăi acel tânăr. A da viaţă din viaţa ta e un dar, este o stare lăuntrică ce vine de sus. În jertfa pentru aproapele se ascunde darul către El şi nu poţi să dăruieşti până nu Îl simţi pe Dăruitor", a spus arhim. Melchisedec Velnic.

Astăzi, campania de donare de sânge va începe în Arhiepiscopia Aradului. Sectorul Social Filantropic al Arhiepiscopiei Aradului va desfăşura la Facultatea de Teologie „Ilarion V. Felea” din Arad campania inițiată de Patriarhia Română.