ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Incertitudine. Sub ea stă rezultatul alegerilor parlamentare din Marea Britanie, care confiorm tradiţiei, vor avea loc joi. Conservatorii speră să rămână la putere, iar laburiştii, la rândul lor, vor să plece de pe băncile opoziţiei şi să preia guvernarea. Un rol destul de important îl au şi liberal-democraţii, dar nu e de neglijat nici scorul pe care îl va avea Nigel Farage, politician extremist, cunoscut pentru campaniile duse împotriva românilor.

Premierul britanic David Cameron le-a cerut miercuri alegătorilor să-i ofere 'încă cinci ani pentru a securiza economia', în ultima zi de campanie electorală, în contextul în care sondajele îi creditează pe conservatori cu un avans minim față de laburiști, relatează DPA.

Conform unui sondaj al ComRes pentru ITV și Daily Mail, conservatorii lui Cameron sunt creditați cu 35% din opțiunile de vot, laburiștii lui Ed Milliband— cu 32%, UKIP, formațiunea lui Farage, — cu 14%, iar liberal-democrații — cu 8 procente.

Alte patru sondaje publicate marți creditează conservatorii cu un sprijin electoral de 33,5%, iar pe laburiști îi situează la 32,5%.

Sunt atâtea lucruri pe care trebuie să le mai facem”, mai scrie Cameron în mesajul său, afirmând că laburiștii ”au contribuit la distrugerea economiei noastre și o vor face din nou”.

Dacă sondajele sunt corecte, conservatorii vor câştiga alegerile cu 285 de mandate din totalul de 650, ei fiind urmaţi de laburişti cu 275 de mandate.
 Partidul Naţional Scoţian (SNP) s-ar clasa pe locul al treilea, cu 40 de mandate, ceea ce ar însemna că o alianţă informală între laburişti şi SNP ar obţine suficiente voturi pentru o majoritate parlamentară

Majoritatea analiștilor susțin că este necesară o majoritate de 323 de locuri în parlamentul de 650 de locuri, și nu de 326, întrucât cinci membri ai partidului naționalist irlandez Sinn Fein refuză să se prezinte la legislativul de la Londra.