Ideologul preşedintelui rus Vladimir Putin, Aleksandr Dughin, supranumit "Rasputinul lui Putin" a fost eliberat, vineri, 27 iunie 2014, printr-un ordin al rectorului Universității ”Lomonosov” din Moscova, din funcția de șef al Catedrei de Sociologie a Relațiilor Internaționale din cadrul acestei instituții, transmite portalul basarabean eurotv.md, preluat de ActiveNews.

Anunțul a fost făcut de Aleksandr Dughin pe contul său din rețeaua «VKontakte». ”Încălcând toate normele, rectorul Universității de Stat din Moscova, V.A. Sadovnicii, și-a anulat propriul ordin de acum o lună de zile cu privire la desemnarea prin concurs a subsemnatului în funcția de șef al Catedrei de Sociologie a Relațiilor Internaționale din cadrul Universității de Stat ”M.V. Lomonosov” pe perioada de până în 2019”, scrie Dughin, citat de portalul rusesc  ”Русская планета” ("Planeta rusă"), mai transmite sursa citată.

Aleksandr Dughin lasă să se înțeleagă că motivul invocat de rector pentru demiterea lui ar fi ”problema ucraineană” dar şi presiunile studenţilor revoltaţi de atitudinea sa extremă faţă de ucraineni. Rectorul Universităţii ar fi declarat că în instituția pe care o conduce ”se face știință, nu politică”. În locul filosofului lui Putin ar fi fost propus "liberal-democratul" Vladimir Jirinovski, un fel de Vadim Tudor al Rusiei, ceea ce spune multe.

Conform sursei citate, Dughin a produs revolta studenţilor după ce a declarat într-un interviu realizat pe fondul prezentării atrocităţilor de la Odesa, cu ruşi carbonizaţi, că singurul răspuns al ruşilor trebuie să fie ”Ucideți, ucideți, ucideți! Punem punct oricăror altor discuții. Asta este poziția mea în calitate de profesor” ("Убивать, убивать, убивать! Больше разгoворов никаких не должно быть. Как професcор я так считаю").

Pe contul său de Facebook, sociologul cu ieşiri extremiste nu pare prea afectat de decizia Universităţii preferând să salute faptul că Osetia de Sud a recunoscut "independenţa" autoproclamatei "Republicii Populare Donetsk". Ziua de vineri, 27 iunie a.c., marcheaza şi semnarea de către Republica Moldova a acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

Vom reveni cu amanunte, inclusiv cu detalii inedite despre vizita ultra-naţionalistului rus în România, care îşi revendică o parte din cunoştinţele sale de la naţionalistul mistic român Jean Pârvulescu.

Foto: Aleksandr Dughin - Facebook
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews