ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rezidenții unui cartier din Focșani nu mai au voie să doneze sânge după ce vecinul lor a fost diagnosticat cu infecția tropicală West Nile, restricţia impusă de Centrul de Transfuzii Vrancea fiind valabilă până la data de 1 noiembrie, relatează Digi24.


Bărbatul de 32 de ani, a fost muşcat de un ţânţar purtător al virusului în timp ce se afla în concediu, la Mamaia, iar când s-a întors a început să aibă febră, dureri de cap, vărsături şi dureri articulare și acum este internat într-un spital din București, după ce a fost diagnosticat  la Spitalul Sf. Pantelimon din Focşani cu meningită West Nile.


Reprezentanţii Centrului de Transfuzii Sanguine au decis ca locuitorii cartierului Sud din Focşani, unde locuiește bolnavul, să nu mai fie primiţi la donare până la data de 1 noiembrie.


Meningita West Nile este o boală infecţioasă gravă cauzată de pătrunderea virusului West Nile în zona meningelui, membrană care acoperă creierul.