Oamenii din câteva localităţi din judeţul Timiş sunt cuprinşi de groază după ce au aflat că apa potabilă este otrăvită. Ei dau vina pe exploatările gazelor de şist din Serbia pentru acest lucru.

Beba Veche este cea mai vestică localitate a României şi locul din care s-a declanşat revolta timişenilor.

O serie de analize de laborator au relevat faptul că apa potabilă din reţeaua publică are un nivel extrem de ridicat de arsen, o substanţă toxică ce duce la dezvoltarea celulelor canceroase în organismul uman.

Primarul comunei dă vina pe explorările gazelor de şist care au loc in Serbia vecină, foarte aproape de graniţă.

"In urma unor analize efectuate la un laborator specializat din Arad am constatat ca continutul de arsen din apa potabila de la Beba Veche in ultimele 12 luni a crescut in limite foarte mari. Daca acest continut de arsen este acceptat pana la 10 unitati, el acum, in momentul de fata este crescut la 26 de unitati. Acest lucru nu se poate explica decat prin exploatarile care au loc la un km de comuna Beba Veche, peste granita cu Serbia. Aceste exploatari au loc de doi ani in Serbia si efectele nu au intarziat sa apara si la Beba Veche. Nu am facut nicio sesizare pana in momentul de fata, dar o voi face in scurt timp pentru ca eu consider ca viata locuitorilor din Beba Veche este afectata de aceasta apa cu continut ridicat de arsen", a spus primarul Bohancanu pentru Opinia Timişoarei.

Acum, locuitorii din Beba Veche, dar şi cei din Dudestii Vechi şi Cenad, pregătesc ample acţiuni de protest, mai ales că şi pe raza acestor localităţi ar urma să fie montate sonde.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews