Potrivit ANM, de sâmbătă, ora 12:00, în țară se instalează o perioadă cu instabilitate atmosferică accentuată iar de la ora 16.00 până luni, ora 21:00, specialiștii anunță cod galben de precipitații. Avertismentul este dublat de hidrologi, care au instituit chiar cod portocaliu de inundații pe râuri din 13 județe de duminică până luni seara. 
 
În zonele deluroase și montane, precum și în Oltenia, Transilvania și local în Muntenia, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25-30 l/mp și pe arii restrânse 50-70 l/mp. Sunt așteptate scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu depășiri ale cotelor de apărare.
 
Avertizarea este valabilă în județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița Năsăud, Brașov, Buzău, Caraș Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița,Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea și Vrancea.
 
Râuri din 29 județe sunt, începând de azi, sub avertizare cod galben de inundații. Începând de duminică de la ora 9:00 până luni la 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Olt – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sfântu Gheorghe (județele Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Dolj, Argeș și Olt), Vedea – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Olt, Argeș și Teleorman), Argeș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Teleorman și Ilfov) a fost instituit cod portocaliu de inundații.
 
Totodată, râuri din județele Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Harghita, Mureș, Sibiu, Timiș, Caraș Severin, Mehedinți, Dolj, Gorj, Covasna, Brașov, Vâlcea, Argeș, Olt, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Buzӑu, Vrancea, Neamț și Bacӑu sunt sub avertizare cod galben de inundații începând de sâmbătă de la ora 12:00 până marți la 18:00.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews