Potrivit ANM, de sâmbătă, ora 12:00, în țară se instalează o perioadă cu instabilitate atmosferică accentuată iar de la ora 16.00 până luni, ora 21:00, specialiștii anunță cod galben de precipitații. Avertismentul este dublat de hidrologi, care au instituit chiar cod portocaliu de inundații pe râuri din 13 județe de duminică până luni seara. 
 
În zonele deluroase și montane, precum și în Oltenia, Transilvania și local în Muntenia, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25-30 l/mp și pe arii restrânse 50-70 l/mp. Sunt așteptate scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu depășiri ale cotelor de apărare.
 
Avertizarea este valabilă în județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița Năsăud, Brașov, Buzău, Caraș Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița,Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea și Vrancea.
 
Râuri din 29 județe sunt, începând de azi, sub avertizare cod galben de inundații. Începând de duminică de la ora 9:00 până luni la 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Olt – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sfântu Gheorghe (județele Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Dolj, Argeș și Olt), Vedea – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Olt, Argeș și Teleorman), Argeș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Teleorman și Ilfov) a fost instituit cod portocaliu de inundații.
 
Totodată, râuri din județele Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Harghita, Mureș, Sibiu, Timiș, Caraș Severin, Mehedinți, Dolj, Gorj, Covasna, Brașov, Vâlcea, Argeș, Olt, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Buzӑu, Vrancea, Neamț și Bacӑu sunt sub avertizare cod galben de inundații începând de sâmbătă de la ora 12:00 până marți la 18:00.