ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alertă sanitară la nivel European, după ce nouă oameni au murit infectați cu listeria, confirmă Autoritatea europeană pentru siguranță alimentară.Victimele s-au contaminat cu periculoasa bacterie după ce au mâncat porumb congelat, potrivit presei britanice. În total, au fost raportate 47 de cazuri de îmbolnăvire în Marea Britanie, Danemarca, Finlanda, Suedia și Austria. Suspectată că ar fi sursă a contaminării este o fabrică de ambalare a porumbului din Ungaria. 
 
Listeria poate genera o infecție severă și din nefericire, unele persoane nu au nici un fel de simptome. De obicei, persoana infectată prezintă febră sau alte simptome caracteristice unei răceli precum frisoane, dureri de cap, de spate sau simptome gastrointestinale. Infecția poate ataca direct sistemul nervos central, în acest caz simptomele constând în dureri severe de cap, gât înțepenit, stări de confuzie, amețeli sau chiar convulsii. Specialiștii ne sfătuiesc să fierbem legumele și fructele congelate înainte de a le consuma, chiar dacă le folosim pentru salate sau sucuri, pentru a evita contaminarea cu astfel de bacterii.