Alertă sanitară la nivel European, după ce nouă oameni au murit infectați cu listeria, confirmă Autoritatea europeană pentru siguranță alimentară.Victimele s-au contaminat cu periculoasa bacterie după ce au mâncat porumb congelat, potrivit presei britanice. În total, au fost raportate 47 de cazuri de îmbolnăvire în Marea Britanie, Danemarca, Finlanda, Suedia și Austria. Suspectată că ar fi sursă a contaminării este o fabrică de ambalare a porumbului din Ungaria. 
 
Listeria poate genera o infecție severă și din nefericire, unele persoane nu au nici un fel de simptome. De obicei, persoana infectată prezintă febră sau alte simptome caracteristice unei răceli precum frisoane, dureri de cap, de spate sau simptome gastrointestinale. Infecția poate ataca direct sistemul nervos central, în acest caz simptomele constând în dureri severe de cap, gât înțepenit, stări de confuzie, amețeli sau chiar convulsii. Specialiștii ne sfătuiesc să fierbem legumele și fructele congelate înainte de a le consuma, chiar dacă le folosim pentru salate sau sucuri, pentru a evita contaminarea cu astfel de bacterii. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews