ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Federaţia Română de Handbal are un nou preşedinte după 18 ani: Cristian Gaţu a ieşit pe ultimul loc la alegerile de luni, cu doar 32 de sufragii întrunite, în timp ce Alexandru Dedu a fost ales şef al FRH cu 104 voturi. Remus Drăgănescu s-a clasat pe poziţia a doua, cu 56 de voturi. Noii vicepreşedinţi ai FRH sunt: fosta jucătoare Narcisa Lecuşanu şi oficialul CS Dinamo, Daniel Georgescu. Alexandru Dedu, preşedinte al Ligii Profesioniste de Handbal de la crearea forului, în 2013, a cucerit de trei ori Liga Campionilor cu FC Barcelona şi o dată Supercupa Europei, iar pentru naţionala României a jucat de 232 de ori, înscriind 399 de goluri.

În strategia prezentată alegătorilor, Alexandru Dedu a menţionat, printre altele, aşezarea spectatorilor în centrul atenţiei, dialogul transparent FRH-cluburi, participarea FRH la orice proiecte ale EHF şi IHF, obligativitatea pentru antrenorii echipelor naţionale de a pregăti doar reprezentativele, crearea Campionatului Şcolar pentru clasele V-VIII, implementarea unui program naţional de marketing pentru atragerea spectatorilor şi sponsorilor, accesarea de fonduri europene, ori formarea unui sistem informatic cu acces la baze de date ale meciurilor, jucătorilor, cluburilor.

Pe termen mediu, Dedu pune accent pe formarea de centre zonale pentru juniori, modernizarea sediului FRH şi a Sălii Lucian Grigorescu, construirea unei săli destinate doar handbalului pentru meciuri la nivel înalt, depunerea candidaturii României pentru organizarea unui turneu final de Campionat European, iar pe termen lung propune definirea handbalului ca sport naţional, obţinerea de medalii la CE, CM şi JO, dar şi un sediu propriu al FRH.

Palmaresul de jucător al lui Alexandru Dedu:

  • Poli Timişoara (1989-1991) - un titlu de campion,

  • Steaua (1991-1995) - de două ori campion naţional,

  • Istres (Franţa, 1996),

  • Barcelona (Spania, 1996-1999) - trei Cupe ale Campionilor Europeni, o Supercupă a Europei şi un titlu naţional,

  • Wuppertal (Germania, 1999-2000),

  • Porto (Portugalia, 2000-2004) - patru titluri naţionale,

  • Pontevedra (Spania, 2005);

  • naţionala României (232 de meciuri, 399 goluri)