ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, a declarat că alocaţia de stat pentru copii şi alocaţia de hrană pentru copiiii din centrele de asistenţă socială ar putea fi mărită din 2015.

"Într-o echipă interministerială se lucrează la majorări privind alocaţia de stat pentru copii şi la alocaţia de hrană pe zi pentru copiii din centrele de asistenţă socială. Aceasta din urmă nu a mai cunoscut o creştere din 2008 şi aici ştiu că ar trebui o indexare cu 33 la sută, cât a fost rata inflaţiei din 2008 încoace. Sunt în fază de estimări şi studii de impact pe buget, pentru a vedea cum se încadrează în marja de deficit. Este o preocupare a Ministerului Muncii, iar ministrul Rovana Plumb este preocupat de aceste aspecte. Cred că majorările ar putea fi aplicate din 2015", a spus Aurelia Cristea într-o conferinţă de presă.

Oficialul guvernamental a precizat că austeritatea nu a adus nimic bun şi că se militează pentru o Europă a sprijinului pentru cei nevoiaşi.

"Austeritatea nu ne-a adus nimic bun, nu milităm pentru o Europă a austerităţii, ci pentru una socială, în care cei care au nevoie de sprijin să fie sprijiniţi", a susţinut ministrul delegat pentru Dialog Social.