ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O alunecare de teren a lovit o localitate din judeţul Buzău, mai multe case fiind afectate, autorităţile luând decizia de a evacua 20 de persoane.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Conform unui comunicat al Ministerului de Interne, alunecarea de teren are o lungime de 2 kilometri şi a afectat mai multe case din localitatea Bisoca, sat Lacurile.

"Incidentul a fost anunțat de către primarul comunei, în acest moment la fața locului fiind prezente autoritățile locale – Primăria și Prefectura, precum și pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău.

Din primele evaluări făcute la fata locului rezultă că alunecarea de teren a afectat 8 gospodării și 6 locuințe individuale. Nicio persoană nu a fost rănită. Specialiștii prezenți la fața locului au luat decizia evacuării preventive a 20 de persoane care locuiesc în locuințele afectate sau care ar putea să sufere din cauza alunecării de teren. Este vorba de 5 familii alcătuite din 6 femei, 7 copii si 7 bărbați. La nivel local a fost constituit Comitetul Pentru Situații De Urgență în care se va decide și locurile unde vor putea fi adăpostite temporar persoanele evacuate preventive", mai transmite Ministerul de Interne.