ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Werner Hans Lauck, a apreciat oportunităţile de afaceri pe care le-ar avea investitorii nemţi în zona Satu Mare, iar oficialul a remarcat şi "poveştile de succes" în domeniul cultural şi educaţional. La mijlocul lunii noiembrie, s-a anunţat că proiectele care vizează modernizarea aeroportului Satu Mare și a șoselei de centură sunt pregătite pentru a fi finanțate în 2014, iar în 2012, 89% dintre oamenii de afaceri chestionaţi de Camera de Comerţ şi Industrie Germana în Romania (AHK Romania) au afirmat că ar continua să investească în ţara noastră.
Am avut prilejul de a vizita companii germane din regiuni, dar am avut discuţii foarte amicale şi cu clubul economic german de aici şi am putut constata împreună cât de propice, salutare sunt condiţiile cadru pentru investiţiile germane în această regiune. Există multe poveşti de succes în această regiune, care arată că, atunci când se cooperează, succesul poate fi nu doar al unora, ci al tuturor părţilor implicate, deci vorbim de poveşti de succes bilaterale. Pe lângă economie, există colaborare şi în alte planuri, acum ar fi un plan cultural şi al educaţiei.

România este un partener important pentru Germania, cu care ne place să credem că avem o cooperare între egali. A fost important să reţin, cu prilejul acestei vizite, aspecte ce ţin de economia, de cultura judeţului şi a fost foarte plăcut să constat că şi în plan instituţional, al autorităţilor locale, există o foarte bună colaborare cu parteneri germani.

La începutul lunii octombrie 2013, Consulul General al Germaniei la Sibiu a dezvăluit că investitorii nemţi au început să caute locuri din Alba, Cluj, şi mai ales Braşov, întrucât la Sibiu nu prea mai au forţă de munca calificată.

Fostul ambasador al Germaniei la Bucuresti, Andreas Von Mettenheim, declara că, din 2002, cele 500 de companii membre ale Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane au realizat "un bilanţ impresionant şi de valoare strategică", reprezentat de peste 200.000 de locuri de muncă realizate în România, precum şi un aport de capital german de peste 7 miliarde de euro.