ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul României la Stockholm, Răduţa Matache, îi sfătuieşte pe suedezi să interzică cerşetoria pentru a-i descuraja astfel pe rromi să vină în această ţară.

Reprezentantul României în Suedia a scris un material pentru publicaţia Dagens Nyheter prin intermediul căruia sfătuieşte autorităţile statului nordic să ia măsuri pentru a stopa afluxul de cerşetori.

"Este important ca cerşetoria pe stradă să nu fie încurajată în Suedia. În acest domeniu există o posibilitate pentru municipalităţile suedeze, şi anume să interzică cerşetoria dacă alte măsuri pentru rezolvarea problemei nu îşi ating obiectivul", a scris Răduţa Matache.

Aceasta a mai scris că faptul că cerşetoria este autorizată în unele state europene, inclusiv în Suedia, "nu faciliteaza eforturile Romaniei de a obtine integrare sociala si un acces mai bun la locuri de munca" a respectivelor persoane.