ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul ucrainean în Ungaria, Iurii Muşka, a declarat într-un interviu publicat marţi de cotidianul Magyar Nemzet, că legea privitoare cu privire la utilizarea limbilor minorităţilor este o decizie cu caracter politic care nu a fost îndreptată împotriva minorităţilor, informează Agerpres. Astfel, aceasta va fi modificată, potrivit normelor UE, mai ales că și preşedintele interimar Olexandr Turcinov s-a opus deciziei referitoare la interzicerea ”limbilor regionale”.

Ambasadorul a precizat că va fi elaborat un nou act normativ în acest sens, care să garanteze pe deplin drepturile minorităţilor naţionale înscrise în convenţiile internaţionale.

Pe de altă parte, diplomatul a susținut că integritatea teritorială a Ucrainei şi statutul Crimeii nu pot fi puse sub semnul întrebării şi transformate în obiect de negocieri și că noul Executiv de la Kiev va lua toate măsurile necesare pentru a stabiliza sistemul politic şi economia.