Congresul american a ridicat plafonul datoriei Statelor Unite până la 7 februarie după ce Camera Reprezentanţilor a adoptat la rândul ei miercuri noapte un text ce evită riscul unui default implicit asupra datoriei publice şi redeschide agenţiile federale închise de la 1 octombrie, informează Reuters şi AFP.

Compromisul prevede ridicarea plafonului datoriei până la 7 februarie, redeschiderea totală până pe 15 ianuarie a agenţiilor federale şi convocarea unei comisii pentru a negocia un buget pentru restul anului 2014.

Votul din Cameră a intervenit la câteva ore după ce Senatul a aprobat proiectul de lege cu o majoritate covârşitoare. Preşedintele Barack Obama a declarat mai înainte că va promulga legea imediat.

Aleşii Camerei au votat cu 285 de voturi contra 144 în favoarea textului adoptat cu puţin timp înainte de Senat şi care va redeschide de asemenea întregul guvern federal, parţial închis de la 1 octombrie.

Grupul democrat din Cameră a susţinut în unanimitate măsura cu sprijinul unui număr de aleşi republicani. Cu toate acestea, aproape două treimi din republicani au votat împotriva textului, subliniind disensiunile profunde din interiorul partidului preşedintelui Camerei John Boehner .

Votul final din Congres, de miercuri noapte,  la doar câteva ore până la termenul limită stabilit de Trezoreria SUA pentru a ridica limita legală cu privire la datoria publică, încheie câteva săptămâni istovitoare de luptă politică.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews