ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Delegatul Ministerului rus de Externe, Konstantin Dolgov, a răspuns, vineri, acuzaţiilor lansate de un grup de 11 senatori americani, care au sesizat Comitetului Internaţional Olimpic faptul că legea federală privind propaganda homosexuală, promulgată de preşedintele rus Vladimir Putin, în luna iunie, ar putea avea un impact negativ asupra Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, din 2014, scrie Novosti.

Conform declaraţiei lui Dolgov, senatorii americani nu au înţeles pe deplin cadrul legislativ, legea fiind făcută să apere minorii de "promovarea relaţiilor sexuale netradiţionale şi de informaţii nepotrivite şi dăunătoare vârstei lor". "Scopul legislaţiei nu este de a discrimina minorităţile sexuale, trebuie făcută clar această distincţie", a adaugăt oficialul rus.

De altfel, Comitetul Internaţional Olimpic a concluzionat că legea nu încalcă principiile Cartei Olimpice, care impune Comitetului să ia măsuri împotriva oricărei forme de discriminare. Grupul de 11 senatori americani a cerut Comitetului să revizuiască această concluzie.

De asemenea, ei au cerut detalii cu privire la modul în care Comitetul Internaţional Olimpic se pregăteşte să-i protejeze pe atleţii şi spectatorii care aparţin minorităţilor sexuale, în condiţiile în care mulţi dintre aceştia se tem de discriminare şi chiar de faptul că ar putea fi arestaţi la Soci.

Moscova a dat asigurări că legea nu va afecta Olimpiada, pe spectatori sau pe participanţi.