ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Americanii se luptă pro sau contra căsătoriei legale între persoane de același sex. Multe dintre statele americane au început să baneze propriile interdicții asupra căsătoriilor de acest fel. Este și cazul Virginiei, unde se pregătește un proces pentru a se încerca „dezvirginarea” interdicției.
Un tribunal federal va lua în considerare încercarea de a răsturna interdicția constituțională în statul american Virginia, pentru căsătoria între persoane de același sex , marți, după ce procurorul general al statului a spus că nu ar apăra acest caz.
Două cupluri de același sex au cerut unui judecător federal să atace interdicția statului la căsătorie gay sau să ceară să fie suspendată. Audierea acestora va fi primul pas în intentarea procesului.
Procesul, Bostic vs. Rainey susține că interdicția încalcă garanții în cadrul Constituției Statelor Unite, inclusiv pentru o protecție egală a legilor și pentru un proces echitabil .

În 2006 , 57 la sută dintre virginieni au votat în favoarea interdicției constituționale. Reflectând, însă, schimbarea opiniei publice, un sondaj publicat în octombrie de către Christopher Newport University Virginia a arătat că 56 la sută din alegătorii probabili s-au opus interdicției, în timp ce 36 la sută a favorizat-o.

Șaptesprezece state, la care se adaugă Districtul Columbia, recunosc căsătoriile între homosexuali, inclusiv opt state unde au devenit legale din 2013. Treizeci și trei opresc cuplurile de homosexuali de la căsătoria prin amendament constituțional, statut sau ambele .
Căsătoria gay a primit „o mână de ajutor” încă de anul trecut, când Curtea Supremă de Justiție a anulat dreptul de Apărare al Actul de Căsătorie , o lege care a negat beneficiile federale ale cuplurilor de același sex, căsătorite legal.

Judecătorii federali au răsturnat astfel de interdicții în Oklahoma si Utah .
Indiana își susține, în continuare, propria interdicție .