ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Popularitatea preşedintelui Barack Obama nu a fost niciodată atât de scăzută cum este în prezent, relevă un sondaj publicat marţi, conform căruia pentru prima dată mai mult de jumătate dintre americani nu au încredere în preşedintele lor, transmite AFP.

Astfel, 54% dintre persoanele intervievate de institutul de sondaje al Universităţii Quinnipiac, din Connecticut, dezaprobă în general politica dusă de Obama, ce este sprijinită de numai 39% dintre cei chestionaţi. Pe data de 1 octombrie, aceste procente erau de 49% şi respectiv 45%.

Cauza principală a acestei scăderi de popularitate pare să fie reprezentată de disfuncţionalităţile reformei radicale din sectorul sănătăţii, cunoscută sub numele de 'Obamacare', lansată pe 1 octombrie.

Sondajul arată că majoritatea americanilor nu cred că această reformă este benefică pentru populaţie, 43% dintre cei chestionaţi apreciind că ea este dăunătoare pentru sistemul medical, 33% consideră că nu va aduce nicio schimbare şi numai 19% o aprobă.

În octombrie, guvernul Statelor Unite a început  programul de asigurări de sănătate obligatorii şi accesibile supranumit "Obamacare", pilonul central al reformei sistemului de sănătate promovată de preşedintele Barack Obama.