ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


SUA se gândesc la o schimbare de strategie în cazul conflictului din Ucraina. Oficiali americani citaţi de New York Times iau în calcul o posibilă furnizare de arme şi echipament militar pentru armata ucraineană, prinsă în conflictul din estul separatist cu rebelii pro ruși.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Comandantul militar al NATO, Gen. Philip Breedlove susţine această idee, la care s-au raliat numeroşi oficiali din armata americană şi din administraţia de la Washington.

Pentru moment, preşedintele Obama nu a luat nici o decizie în acest sens, însă în contexul eşecului negocierilor de la Minsk, Washington-ul are o nouă perspectivă asupra asigurării unui ajutor militar pentru armata ucraineană.

Secretarul american de Stat, John Kerry, care merge într-o vizită oficială la Kiev joi, este deschis discuţiilor privind furnizarea de ajutor militar letal armatei ucrainiene.

Secretarul american al Apărării Chuck Hagel, care urmează să îşi părăsească postul în curând, susţine aprovizionarea armatei ucrainiene cu arme defensive. În ultimele luni, consilierul lui Barack Obama pe securitate naţională s-a împotrivit unui ajutor militar cu arme, însă mai mulţi oficiali citaţi de New York Times susţin că acum este gata să ia în reconsiderare situaţia.

Luptele care au avut loc în acest week-end in estul Ucrainei s-au soldat cu 40 de morți.