ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se spune că un măr consumat zilnic ţine medicul departe. Asta dacă este vorba de un măr natural. Dacă este unul plin de pesticide, acest lucru nu mai este valabil.

[P] Comanda online Studiul China - Cel mai complet studiu despre nutritie

Agenţia non-guvernamentală Environmental Working Group (EWG) din SUA a dat publicităţii un studiu referitor la cele mai contaminate legume şi fructe. Studiul, intitulat Ghidul anual al fructelor şi legumelor ce conţin pesticide, a fost publicat de Huffington Post şi arată că merele sunt cele mai contaminate fructe. Informaţiile din studiu au fost furnizate de către Departamentul american al agriculturii şi au mai arătat că 48 de fructe şi legume conţin urme de pesticide.

Pesticidele sunt extrem de nocive, cauzând probleme de dezvoltare la copii și pot acționa în calitate de agenți cancerigeni sau pot afecta sistemul endocrin.

"Noi vă spunem să mâncaţi fructe şi legume, dar, ştiind care sunt cele care au o concentraţie mai mare de pesticide, puteţi opta pentru variantele organice, dacă sunt disponibile sau vi le permiteţi sau puteţi să folosiţi lista produselor curate", a spus un membru al oragnizaţiei.

Cele 12 fructe şi legume care conţin cele mai mari concentraţiide pesticide:

Cartofii: S-a descoperit că un cartof obişnuit conţine o cantitate de pesticide mai mare decât oricare alt produs testat.

Mazărea: O singură boabă conţine 13 tipuri diferite de pesticide.

Roşiile Cherry: O singură roşie conţinea 13 tipuri diferite de pesticide.

Castraveţii: Nu foarte multe s-au schimbat în privinţa castraveţilor, aceştia rămânând pe acceaşi poziţie ca în clasamentul de anul trecut.

Nectarinele: Un procent de 97% din toate exemplarele de nectarine şi analizate de EWG conţineau cel puţin un tip de pesticid.

Gogoşarii:
Sunt pe locul 7 în acest an.

Spanacul: 
Frunzele sale verzi au coborât pe locul şase anul acesta.

Piersicile: Ocupă locul cinci în clasamentul din 2015

Ţelina:
 O singură mostră a reliefat că ţelina conţine 13 pesticide diferite.

Strugurii: O singură boabă de strugure conţine 15 pesticide

Căpşunile: Într-o singură căpşună au fost depistate 13 tipuri diferite de pesticide.

Merele: Acest fruct ocupă prima poziţie din acest clasament. Aproape toate mostrele - 99% - conţineau cel puţin un tip de pesticide.